1 iunie, Ziua Copilului

Deja de ani buni, 1 iunie este pentru noi o zi specială în care interacționăm cu zeci și sute de copii. Anul acesta a fost cu atât mai deosebit fiindcă de 2 ani restricțiile nu ne-au permis să ne mai întâlnim cu prilejul acestei zile, așa că am profitat din plin!

Voluntariat și Misiune

Anul acesta ne-a revenit onoarea de a forma și coordona echipa de voluntari implicată în acest eveniment. Astfel, peste 60 de voluntari au coordonat mai bine de 900 de copii în ceea ce a însemnat implicarea într-o defilare solemnă alături de fanfară și un Flashmob uriaș al copilăriei. Echipa de voluntari a fost coordonată de Andrei Mătărângă, voluntarul nostru care a fost trup și suflet pentru acest eveniment. 

E-archery

Tot de 1 iunie am dat și noi startul programului Emanoil de tir cu arcul (E-archery) care se va desfășura, pe perioada verii, în fiecare weekend începând din 4 iunie. Acest program înscrie peste 20 de voluntari Emanoil coordonați de către Simona Ștef și dorește impactarea beneficiarilor prin creșterea stimei de sine, dezvoltarea încrederii sau pur și simplu relaxarea și buna dispoziție, de aceea am ales ca din partea noastră, în fiecare zi, indiferent de vârstă să oferim 3 săgeți gratuite!

Acest program se desfășoară la baza parcului de aventură Dynamis. 

Impresii

Experiența și emoțiile de astăzi au reînviat în noi pofta de viață, dorința de a ajuta și scopul de a prețui fiecare clipă de care dispunem. Le mulțumim copiilor că ne-au binedispus și au fost atât de deschiși. Zâmbetul lor a fost mângâiere pentru noi, îmbrățișările lor candide - blândețe și armonie pentru suflet. Prea multă inocență și sinceritate a adus ziua de azi. Le suntem recunoscători și profesorilor, pentru că au fost foarte receptivi și binevoitori. Fie ca dansul copilăriei să readucă dragostea, prietenia și speranța în inimile tuturor. "Copilăria e singurul motiv pentru care aș mai cere o viață". La mulți ani!!!
Maria
Voluntar 1 iunie
Pentru mine a fost un moment de neuitat care mi-a adus zambetul pe buze si multa bucurie in suflet. Alaturi de copii m-am simtit si eu de o varsta cu ei si am uitat de toate problemele, iar faptul ca am reusit sa ii fac sa fie atat de fericiti mi-a adus un sentiment incomparabil.
Amalia
Voluntar 1 iunie
Libertate! Este doar unul din multitudinea de sentimente și emoții, care azi mi-au însănătoșit sufletul! Vă mulțumesc, că sunteți și că ne învățați să iubim și să ne lăsăm, a fi iubiți! Suflețelele alături de care am zburdat, în dansul copilăriei, au fost copleșite de bucurie!... Și e suficient să vezi doar un zâmbet, pentru a putea zâmbi şi noi. Micii ucrainieni, deasemenea, ne-au adus, cel puțin o lacrimă pe chipuri. Ne-au înduioșat, dar ne-au și înbărbătat, în același timp! Dăruind, vei dobândi!
Suneta
Voluntar 1 iunie
Ziua de azi și-a atins scopul! Am reușit să aducem zâmbete pe chipurile și în sufletele copiilor, iar asta ne-a făcut și pe noi să ne umplem de bucurie! A fost cu adevărat ziua copilului, o zi plina de zâmbete, fericire și iubire! Am făcut cea mai buna alegere să-mi petrec ziua de azi alaturi de copii și voluntari minunați! Vă mulțumesc pentru tot! Totul pentru tineri, nimic fără Dumnezeu!
Andrei Rotaru
Voluntar Emanoil (în devenire)
Pentru mine faptul ca am petrecut ziua de 1 iunie alaturi de copiii din asezamintele sociale si am putut sa ii fac sa zambeasca, a fost un sentiment minunat, ei in schimb mi-au transmis multa inocenta , bucurie, entuziasm si pofta de viata
Răzvan
Voluntar 1 iunie
Starea copiilor s-a schimbat ca prin minune de când a început dansul. Ce vrei mai mult decât sa vezi o grămadă de copii fericiți de 1 iunie?
Mihai
Voluntar 1 iunie
experienta aceasta traita la 14 ani a fost ceva minunat. a insemnat fericire si foarte multa emotie. copiii au fost minunati si s-au descurcat foarte bine , și sper ca ei sa se fi simtit la fel de bine ca si mine.
Sandra
Voluntar 1 iunie
Ne bucurăm că am avut oportunitatea și am reușit să aducem pe chipurile copiilor bucurie. Dar nu o bucurie a trupului, ci a sufletului. Alături de copiii am simțit și noi din nou acele momente ale copilăriei, am fost Fericiți cu sufletul alături de ei, am uitat de problemele și grijile pe care le avem la moment.
Florența
Voluntar 1 iunie

Organizatori și parteneri

Arhiepiscopia Alba Iuliei, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Emanoil, Liga Studenților Alba, ASCOR Alba Iulia au dat mână cu mână în ceea ce a însemnat sărbătoarea copilăriei pentru cele peste 1200 de persoane prezente.

Foto: Davart Photography & David Sebastian + Centrul de Cultură Augustin Bena Alba Iulia

Autor: Teofil Mihail Slevaș 

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
March 19, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galați, Zlatna

Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Ortodoxă Galați – Zlatna
Read More
March 9, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru MAMA

Ziua mamelor noastre, sub acoperământul Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Maieri II.
Read More
1 2 3 4

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0