Paraclisul Tinereții - Maieri I

Duminică, 7 august, o delegație de 23 voluntari și membri Emanoil, am fost prezenți în Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime”, Maieri I, pentru a organiza slujba Paraclisului Tinereții alături de un număr impresionant, peste 120, de copii, tineri și credincioși alături de un sobor de 4 preoți. Seara aceasta a fost posibilă prin implicarea voluntarului nostru Alexandru Dumitru care ne-a coagulat în jurul Maicii Domnului.

Reuniune a Taberiștilor Emanoil

Această seară a fost și despre reîntâlnirea fraților noștri mai mici, copiii participanți în taberele noastre, Taberele Emanoil 2k22. Astfel, un număr impresionant de copii și părinți, au ales să fie alături de noi la acest moment care a încununat finalul sezonului nostru de tabere.  

Impresii

Paraclisul de aseară pentru mine a fost ceva minunat! Nu pot sa exprim in cuvinte ce emoții am simțit și cea însemnat pentru mine cu adevărat aceasta slujba ! In aceasta vara am învățat atat de multe lucruri și ma bucur ca aseară au fost lângă noi copilașii din tabere și ne-am putut bucura împreuna de acest Paraclis!
Andreea Moraru
Voluntar și socio-animator Emanoil

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul 
Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Lucrul cu tinerii în Parohia Ortodoxă Maieri I

Parohia Maieri I are un istoric bogat în ceea ce privește activitatea pastoral misionară în rândul tinerilor și a copiilor. Aici funcționează Centrul de zi Sfântul Nicolae, ca un afterschool care se îngrijește de buna formare a copiilor. Pe lângă acestea, în această parohie unde slujesc trei preoți slujitori aici desfășoară o bogată activitate educativ-formativă în rândul tinerilor. 

  • Pr. Niculiță Pascu, în calitate de Protopop al Alba Iuliei,  a format, sprijinit și îndrumat de-a lungul anilor zeci de tineri, proaspăt deveniți preoți. 
  • Pr. Nicolae Topârcean, în calitate de profesor de muzică al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Simeon Ștefan” a lucrat la formarea a sute de tineri seminariști în ceea ce înseamnă dezvoltarea abilităților muzicale, corale și nu numai.
  • Pr. Călin Bulac, în calitate de dirijor al coralei Theotokos, a pus de asemenea bazele formării muzicale a sute de copii și tineri veniți atât din mediul bisericesc cât și din afara lui

Rugăciune pentru încetarea secetei și a arșiței

În cadrul acestei seri ne-am rugat și pentru a înceta seceta și nu puțină ne-a fost mirarea să vedem că la o oră după acest moment a început să plouă „cu găleata”. Poate unii ar numi-o coincidență dar pentru noi este semn că rugăciunile noastre au fost ascultate și că prin efort și voință Dumnezeu ne rezolvă orice problemă.

Mulțumiri

Această seară a fost una foarte bogată în însemnătate, iar acest lucru se datorează frumoasei organizări din partea Parohiei Ortodoxe Maieri I, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Maieri II.

Mulțumim de asemenea participanților a căror prezență o salutăm cu această ocazie: membrii corului Theotokos, copiii din casa de copii Sf. Maria, copiii și părinții Taberelor Emanoil, voluntarilor și membrilor Emanoil și mai presus de toate Maicii Domnului și lui Dumnezeu

Autor: Slevaș Teofil Mihail

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

April 4, 2024 / #ActivitățiEmanoil, Externe

Luna pentru Viață 2024

Curajul de a a fi pro-viață și dorința de a cunoaște.
Read More
March 9, 2024 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru Mama (Lipoveni)

Petrecere duhovnicească cu iz de sărbătoare.
Read More
February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
1 2 3 4

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0