Paraclisul Tinereții - Meteș

În Duminica a XVII-a după Rusalii, 18 februarie,  s-a desfășurat o seară extraordinară de rugăciune și comuniune, dedicată Maicii Domnului, în parohia Tăuți, cu participarea a peste 250 credincioși de toate vârstele veniți din parohiile comunei Meteș, dar și din împrejurimi. 

 

Seara de rugăciune a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului la lumina lumânării, într-un sobor de 7 preoți, condus de Pr. protopop Teofil Grigore Slevaș. În cadrul acestei seri, Pr. paroh Mihai Ursu a rostit un cuvânt de învățătură care s-a continuat sub formă de provocare și interacțiune între credincioșii prezenți. 

Răspunsurile la strană au fost date de voluntarii Asociației Emanoil alături de familiile și prietenii lor. La finalul serii toți cei prezenți au luat parte la o agapă bogată, rodul conlucrării credincioșilor din comună. 

Provocarea Serii

Un element de noutate adus Paraclisului Tinereții, odată cu anul 2024, este momentul surpriză de la final. Această provocare are rolul de veni în continuarea cuvântului de învățătură, dorind antrenarea participanților în mod activ în discuții duhovnicești, într-un duh de prietenie și bucurie. Provocarea este lansată de către coordonatoarea Paraclisului Tinereții, Eliana Țuțui, responsabilă cu formarea spirituală în Asociația Emanoil 

Vechi Prieteni ai Parohiei

Organizația noastră se bucură de o prietenie de lungă durată și tare rodnică cu Parohia Ortodoxă Tăuți, prin pr. paroh Mihai Ursu. De mai bine de 3 ani, aici ne petrecem verile și mai ales Liturghiile din cadrul Taberelor de vară Emanoil. Ne unesc peste 15 liturghii și zeci de ore de spovedanie și conversații duhovnicești. 

Comuniune la superlativ

Această ediție a Paraclisului Tinereții a însemnat o provocare inter-instituțională și inter-parohială. Cele 6 parohii ale comunei Meteș, alături de Primăria Comunei Meteș și Școala Gimnazială Meteș au făcut echipă pentru a organiza această frumoasă seară care a antrenat câteva sute de credincioși. Această colaborare reprezintă și o prietenie de lungă durată între instituțiile din Meteș, în scopul bunăstării și mântuirii credincioșilor din comună. 

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Mulțumiri

Mulțumim Parohiei Ortodoxe Tăuți, Parohiilor Ampoița, Lunca Ampoiței, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului și Meteș, Primăriei Comunei Meteș și Școlii Gimnaziale Meteș pentru mobilizare și jertfa pregătirii agapei. Mulțumim Protopopiatului Ortodox Alba Iulia pentru permanenta grijă manifestată față de pregătirea spirituală a „tinerilor de toate vârstele” din protopopiat. Mulțumim voluntarilor noștri, prietenilor și familiilor lor care ne sprijină constant, Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Sale pentru mila și bucuria pe care ni Le fac prin aceste momente unice. 

Text: pr. Teofil Mihail Slevaș 
Foto: Departamentul de Promovare Emanoil

 

 

April 4, 2024 / #ActivitățiEmanoil, Externe

Luna pentru Viață 2024

Curajul de a a fi pro-viață și dorința de a cunoaște.
Read More
March 9, 2024 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru Mama (Lipoveni)

Petrecere duhovnicească cu iz de sărbătoare.
Read More
February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
1 2 3 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0