Paraclisul Tinereții pentru Mama (Lipoveni)

Vineri, 8 martie, peste 35 de voluntari Emanoil, însoțiți de mamele lor, și mai bine de 150 credincioși, tineri de toate vârstele. s-au rugat împreună Maicii Domnului, în cadrul  Paraclisului Tinereții, pentru MAMA

Rugăciune Maicii Domnului

Seara de rugăciune a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului la lumina lumânării, într-un sobor de 7 preoți, tații voluntarilor Emanoil, condus de Pr. protopop Teofil Grigore Slevaș.  În cadrul acestei seri, Pr. paroh Sergiu Pantea a rostit un cuvânt de învățătură, iar la finalul serii a urmat o agapă copioasă, rod al dragostei parohiei gazdă.

Răspunsurile la strană au fost date de către voluntarii noștri alături de prietenii și mămicile lor care au format două străni, fete-băieți. Aceștia au fost dublați de către cei prezenți la Paraclis, care au citit și au desăvârșit slujirea prin implicare personală

Petrecere Duhovnicească pentru Mama

Aflat la a 4-a ediție, acest Paraclis a avut în centrul atenției pe Maica Domnului, Femeia și Mama prin excelență, care ocrotește toate mamele și femeile. Astfel, însoțiți de mamele lor dar și de bunici, mătuși și străbunici, cei prezenți s-au rugat cot-la-cot, într-o petrecere intimă, sensibilă și profundă, la lumina lumânării. 

La finalul serii, mamele au fost cinstite printr-un moment spontan, un „cântecel” copilăresc dar foarte familiar dar și prin oferirea de flori, din partea parohiei gazdă, alături de îmbrățișări, zâmbete și mai ales lacrimi de dragoste și recunoștință.

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Mama, începutul vieții noastre

Cu această seară de Paraclis încep activitățile din luna Martie, intitulată luna pentru Viață. În această lună, se desfășoară activități pro-viață la nivelul Patriarhiei Ortodoxe Române.  Caracterul acestor activități este unul de sensibilizare, conștientizare dar și responsabilizare cu privire la importanța susținerii vieții, promovarea comportamentelor sanogene și importanța oferirii suportului social, psihic și emoțional pentru femeile aflate în criză de sarcină. 

Mulțumiri

Mulțumiri Parohiei Ortodoxe Lipoveni și Pr. Sergiu Pantea pentru că au acceptat provocarea de a fi gazde ale acestui eveniment și pentru frumoasa pregătire și dragostea arătată. De asemenea mulțumiri părinților voluntarilor și membrilor Emanoil pentru că sunt mereu alături de noi, Protopopiatului Ortodox Alba Iulia pentru sprijin și lui Dumnezeu. 

Text: Andrei Rotaru 

Foto: Departamentul Emanoil de Promovare & Ionuț Văidean 

April 4, 2024 / #ActivitățiEmanoil, Externe

Luna pentru Viață 2024

Curajul de a a fi pro-viață și dorința de a cunoaște.
Read More
March 9, 2024 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru Mama (Lipoveni)

Petrecere duhovnicească cu iz de sărbătoare.
Read More
February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
1 2 3 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0