Despre noi

De la Grup de inițiativă la Asociația Emanoil

La începuturi am acționat ca și grup de inițiativă în Alba Iulia pe lângă Biserică, iar cu timpul ne-am maturizat într-atât încât am fost nevoiți să ne formăm ca și organizație de tineret de sine stătătoare dar tot sub streașina Bisericii.  După 7 ani de activitate neîntreruptă în domeniul dezvoltării personale cu copii și tineri, organizația noastră a format peste 50 de voluntari și a antrenat mii de tineri în diverse forme.!

Totul pentru tineri, nimic fără Dumnezeu.

Chiar dacă întotdeauna am funcționat sub autoritatea Bisericii și cu binecuvântarea părinților noștri duhovnici, în 2018 ne-am decis să să ne botezăm activitatea și să-i punem numele după care Mântuitorul Hristos este cunoscut în anii tinereții sale, Emanoil. Astfel, purtând numele lui Hristos, care înseamnă și cu noi este Dumnezeu am continuat să facem ceea ce știm mai bine, să formăm tineri, să implementăm noi programe și să oferim celor ce vin alături de noi, un program de dezvoltare personală care să ducă la desăvârșire, care să fie nemuritor. 

Ce facem de fapt?

Voluntariat

Oferim un program de voluntariat în care tinerii voluntari au exclusivitate și gratuitate la cursuri, training-uri, și formări pe zona de dezvoltare personală a unor abilități specifice

În acest sens se oferă contexte diverse de învățare de unde ei pot să deprindă anumite ,,skill”-uri pe care ei și le doresc. Practic răspundem la provocarea  nu știu cum prin încă.

Voluntarii noștri beneficiază de marea majoritate a resurselor și atenției noastre fiindcă dorim formarea lor ca lideri și trecerea de la etapa de ,,beneficiari” la ,,inițiatori” de programe și activități.

A fi voluntar Emanoil este ceva cu care ne mândrim fiindcă e o calitate care se dobândește numai prin efort constant, participare la activități, întâlniri săptămânale, chemare sau recrutare.

Socio-animație

Programul nostru de socio-animație este destinat voluntarilor Emanoil și constă în training-uri și sesiuni de dezvoltare personală  prin care voluntarii își pot dezvolta abilitățile necesare organizării și animării de grupuri de copii și tineret.

Toate cunoștințele dobândite se pun în practică prin participarea, ca socio-animatori, în taberele noastre de vară precum și prin alte activități cu caracter non-formal: întâlniri de tineret, seri de socializare, săptămâna altfel, excursii, etc.

Întreaga noastră existență ca și grup, este dublată de o trăire duhovnicească aproape de Biserică și de Împărtășirea cu Sfintele Taine, de aceea, printre activitățile desfășurate avem o multitudine de elemente creștine și chiar activități spirituale de sine stătătoare.

Bineînțeles că în grupul nostru, ca și în Biserică, sunt primiți, tolerați și acceptați orice membri, indiferent de sex, etnie sau confesiune religioasă. Acest model ni l-am însușit de la Mântuitorul Hristos care a primit la Sine pe oricine a crezut și a manifestat voință.

Misiune

Dorim să ajutăm pe oricine vine alături de noi să crească sănătos și frumos din punct de vedere social, spiritual și intelectual. 

Viziune

Credem că nimeni nu se naște învățat și că oricine poate fi orice atâta timp cât este apreciat și i se oferă încredere.

Valori

Asociația Emanoil

0