1 iunie, Ziua Copilului

Deja de ani buni, 1 iunie este pentru noi o zi specială în care interacționăm cu zeci și sute de copii. Anul acesta a fost cu atât mai deosebit fiindcă de 2 ani restricțiile nu ne-au permis să ne mai întâlnim cu prilejul acestei zile, așa că am profitat din plin!

Voluntariat și Misiune

Anul acesta ne-a revenit onoarea de a forma și coordona echipa de voluntari implicată în acest eveniment. Astfel, peste 60 de voluntari au coordonat mai bine de 900 de copii în ceea ce a însemnat implicarea într-o defilare solemnă alături de fanfară și un Flashmob uriaș al copilăriei. Echipa de voluntari a fost coordonată de Andrei Mătărângă, voluntarul nostru care a fost trup și suflet pentru acest eveniment. 

E-archery

Tot de 1 iunie am dat și noi startul programului Emanoil de tir cu arcul (E-archery) care se va desfășura, pe perioada verii, în fiecare weekend începând din 4 iunie. Acest program înscrie peste 20 de voluntari Emanoil coordonați de către Simona Ștef și dorește impactarea beneficiarilor prin creșterea stimei de sine, dezvoltarea încrederii sau pur și simplu relaxarea și buna dispoziție, de aceea am ales ca din partea noastră, în fiecare zi, indiferent de vârstă să oferim 3 săgeți gratuite!

Acest program se desfășoară la baza parcului de aventură Dynamis. 

Impresii

Experiența și emoțiile de astăzi au reînviat în noi pofta de viață, dorința de a ajuta și scopul de a prețui fiecare clipă de care dispunem. Le mulțumim copiilor că ne-au binedispus și au fost atât de deschiși. Zâmbetul lor a fost mângâiere pentru noi, îmbrățișările lor candide - blândețe și armonie pentru suflet. Prea multă inocență și sinceritate a adus ziua de azi. Le suntem recunoscători și profesorilor, pentru că au fost foarte receptivi și binevoitori. Fie ca dansul copilăriei să readucă dragostea, prietenia și speranța în inimile tuturor. "Copilăria e singurul motiv pentru care aș mai cere o viață". La mulți ani!!!
Maria
Voluntar 1 iunie
Pentru mine a fost un moment de neuitat care mi-a adus zambetul pe buze si multa bucurie in suflet. Alaturi de copii m-am simtit si eu de o varsta cu ei si am uitat de toate problemele, iar faptul ca am reusit sa ii fac sa fie atat de fericiti mi-a adus un sentiment incomparabil.
Amalia
Voluntar 1 iunie
Libertate! Este doar unul din multitudinea de sentimente și emoții, care azi mi-au însănătoșit sufletul! Vă mulțumesc, că sunteți și că ne învățați să iubim și să ne lăsăm, a fi iubiți! Suflețelele alături de care am zburdat, în dansul copilăriei, au fost copleșite de bucurie!... Și e suficient să vezi doar un zâmbet, pentru a putea zâmbi şi noi. Micii ucrainieni, deasemenea, ne-au adus, cel puțin o lacrimă pe chipuri. Ne-au înduioșat, dar ne-au și înbărbătat, în același timp! Dăruind, vei dobândi!
Suneta
Voluntar 1 iunie
Ziua de azi și-a atins scopul! Am reușit să aducem zâmbete pe chipurile și în sufletele copiilor, iar asta ne-a făcut și pe noi să ne umplem de bucurie! A fost cu adevărat ziua copilului, o zi plina de zâmbete, fericire și iubire! Am făcut cea mai buna alegere să-mi petrec ziua de azi alaturi de copii și voluntari minunați! Vă mulțumesc pentru tot! Totul pentru tineri, nimic fără Dumnezeu!
Andrei Rotaru
Voluntar Emanoil (în devenire)
Pentru mine faptul ca am petrecut ziua de 1 iunie alaturi de copiii din asezamintele sociale si am putut sa ii fac sa zambeasca, a fost un sentiment minunat, ei in schimb mi-au transmis multa inocenta , bucurie, entuziasm si pofta de viata
Răzvan
Voluntar 1 iunie
Starea copiilor s-a schimbat ca prin minune de când a început dansul. Ce vrei mai mult decât sa vezi o grămadă de copii fericiți de 1 iunie?
Mihai
Voluntar 1 iunie
experienta aceasta traita la 14 ani a fost ceva minunat. a insemnat fericire si foarte multa emotie. copiii au fost minunati si s-au descurcat foarte bine , și sper ca ei sa se fi simtit la fel de bine ca si mine.
Sandra
Voluntar 1 iunie
Ne bucurăm că am avut oportunitatea și am reușit să aducem pe chipurile copiilor bucurie. Dar nu o bucurie a trupului, ci a sufletului. Alături de copiii am simțit și noi din nou acele momente ale copilăriei, am fost Fericiți cu sufletul alături de ei, am uitat de problemele și grijile pe care le avem la moment.
Florența
Voluntar 1 iunie

Organizatori și parteneri

Arhiepiscopia Alba Iuliei, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Emanoil, Liga Studenților Alba, ASCOR Alba Iulia au dat mână cu mână în ceea ce a însemnat sărbătoarea copilăriei pentru cele peste 1200 de persoane prezente.

Foto: Davart Photography & David Sebastian + Centrul de Cultură Augustin Bena Alba Iulia

Autor: Teofil Mihail Slevaș 

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

March 19, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galați, Zlatna

Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Ortodoxă Galați – Zlatna
Read More
March 9, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru MAMA

Ziua mamelor noastre, sub acoperământul Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Maieri II.
Read More
March 6, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Câlnic

Duminica Ortodoxiei în comunitatea din Câlnic.
Read More
January 8, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Ighiu

Anul Nou cu Același Hristos în mijlocul nostru!
Read More
December 11, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

paraclisul Tinereții – Alba Iulia

Foc și lumină la Paraclisul Tinereții de la Sf. Antonie.
Read More
December 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Liturghia Tinerilor de Ziua Națională

Omagiu strămoșilor și motivație tinerilor noștri. Deșteaptă-te române!
Read More
November 13, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Teiuș

Colindă Maicii Domnului în Biserica Sf. Ierarh Nicolae din Teiuș.
Read More
October 10, 2022 / #ActivitățiEmanoil

Recrutări 2k22

A fi voluntar Emanoil este o oportunitate rară și vrem noi să credem, veșnică. Tinerețe, distracție, sociaizare și Hristos în mijlocul nostru.
Read More
October 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil, E-archery

Friendship Challenge 2k22

Mii de provocări, sute de tineri, zeci de voluntari, o singură experiență Emanoil la superlativ: FriendshipChallenge2k22 sub Acoperământul Maicii Domnului.
Read More
September 25, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții

Atunci când prietenia și bucuria se întâlnesc sub ochii Maicii Domnului.
Read More

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0