Paraclisul Tinereții - Câlnic

Duminică, 5 martie, 2023, în duminica Ortodoxiei, am dus Paraclisul Tinereții în comunitatea ortodoxă din comuna Câlnic (Sebeș). O delegație de aproximativ 20 de voluntari Emanoil, în frunte cu consilierul Emanoil pe Spiritualitate, Eliana Țuțui, au fost fost prezenți la această seară, alături de peste 100 de credincioși adunați în Biserica parohială din Câlnic pentru a aduce un mărțișor mamelor și Maicii Domnului. 

Împreună pentru oameni

Am fost foarte impresionați să întâlnim aici o comunitate vie în care instituțiile lucrează împreună pentru bunăstarea oamenilor.  În acest sens, în Câlnic, Primăria și Biserica ocupă un loc central în sufletele oamenilor, iar reprezentanții fiecărei instituții se dedică trup-suflet pentru oamenii de care sunt răspunzători. 

Am fost surprinși de această dată fiindcă invitația participării la Paraclis ne-a fost lansată chiar de domnul Primar Tiberiu Bodea, un vechi prieten de-al nostru, pe care îl cunoștem de când se ocupa cu formarea religioasă a copiilor, pe când era profesor de religie. De această dată l-am întâlnit în altă ipostază, de lider, al comunității, preocupat cu bunăstarea și educația celor de care este răspunzător. Pentru organizarea acestei seri, a făcut o echipă excelentă  părintele Virca Tănase, păstor îndrăgit al comunității, reușind să mobilizeze resursele în vederea susținerii unui eveniment special. 

Pentru MAMA

Seara a debutat cu  slujba propriu-zisă a Paraclisului Tinereții, urmată de frumosul cuvânt de învățătură al Pr. paroh Virca Tănase. La finalul slujbei, copiii și tinerii din Câlnic ne-au încântat cu un scurt moment artistic dedicat mamei și Maicii Domnului. 

Seara a fost încununată cu un moment surpriză în care rugăciunea noastră a prins o formă fizică, în forma unui balon care a putut fi lansat spre cer, Maicii Domnului, pentru mamele noastre. Seara s-a încheiat cu o agapă frumoasă și un moment de comuniune și socializare între voluntari noștri și comunitate. 

Descarcă fotografiile evenimentului

(Link-ul expiră în 6 zile)

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Mulțumiri

Mulțumim pentru invitație Domnului Primar, Părintelui Paroh și comunității din Câlnic. Ne-am simțit tare bine în Câlnic și cel mai probabil ne vom reîntoarce. Felicităm gazdele pentru frumoasa organizare!

Foto: Denisa Stoica 

Text: Teofil Mihail Slevaș 

 

 

April 4, 2024 / #ActivitățiEmanoil, Externe

Luna pentru Viață 2024

Curajul de a a fi pro-viață și dorința de a cunoaște.
Read More
March 9, 2024 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru Mama (Lipoveni)

Petrecere duhovnicească cu iz de sărbătoare.
Read More
February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
1 2 3 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0