Luna pentru Viață 2023

Luna pentru Viață și Marșul pentru Viață reprezintă o colaborare între organizațiile creștine Alba Iuliene. Principalul organizator este Protopopiatul Ortodox Alba Iulia alături  de Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Alba Iulia alături de bisericile creștine și ONG-urile pro-viață din oraș 

Luna martie a însemnat pentru noi dedicarea și punerea întregii activități Emanoil în slujba Vieții. Voluntarii noștri au organizat activități săptămânale și au participat la evenimentele din această lună martie, denumită Luna pentru Viață. 

Am reușit să organizăm în această lună: 3 paraclise ale Tinereții dedicate mamelor noastre și închinate Maicii Domnului, 4 întâlniri de voluntariat la căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, 4 întâlniri Emanoil, 2 workshop-uri pentru Viață, un training pentru Viață, o acțiune de voluntariat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, iar printre acestea, multe altele.

Voluntari pentru Viață

Și în acest an ne-a revenit onoarea să formăm nucleul echipei de voluntari pentru Viață, echipă care funcționează doar o dată pe an, doar în luna pentru Viață și care desfășoară activități tematice pe tot parcursul lunii.  

 Pe lângă voluntarii noștri, din această echipă au făcut parte voluntari din partea ASCOR Alba, Biserica baptistă Cetatea, Biserica baptistă Sf. Treime, Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian, Biserica Flacăra Închinării.

Training Pro-life

În acest an, am avut șansa să o avem alături de noi pe d-șoara dr. Cloțea Eliza Maria, medic rezident obstretică-ginecologie, care ne-a conștientizat cu privire la importanța susținerii și mărturisirii publice a crezului pro-life, pro-Dumnezeu. 

Teme dezbătute:

▪️Conștientizare, prevenție și suport concret acordat femeilor aflate în criză de sarcină
▪️Avortul, consecințe, soluții, exemple și cauze, istoric și implicații socio-economice
▪️Importanța și rolul protector al educației (pentru integritate) în prevenirea crizelor de sarcină
▪️Mărturii

Emanoil la Marșul pentru Viață

Suntem mândri că 25 dintre tinerii Emanoil au dorit să facă parte din Echipa pentru Viață și să se implice activ în desfășurarea activităților din Luna pentru Viață.

Pe lângă aceștia, din partea organizației noastre a fost prezentă și o delegație de 15 de tricouri verzi, membri și voluntari Emanoil alături de familiile lor. 

Suntem recunoscători că în Emanoil crește o generație pro-viață, pro-Hristos. Acest lucru ne face să privim cu încredere spre viitor și să dăm Slavă lui Dumnezeu pentru tinerii fantastici pe care ni i-a scos în cale. 

Mărturii

Dintotdeauna am susținut că viața este un dar de la Dumnezeu și un drept inviolabil. Anul acesta, mai mult decât în alți ani, am susținut public acest lucru, fiind voluntar pentru viață. A fost o experiență deosebită și o bucurie imensă să fiu implicat în organizarea și desfășurarea Marșului pentru Viață. Suntem o echipă minunată care am reușit să mișcăm conștiința oamenilor și să fim o oglindă uriașă a fericirii celor care rezonează cu principiile noastre. Mulțumim că ne-ați fost alaturi!
Andrei Rotaru
Voluntar pentru Viață (Emanoil)
Pentru mine a fost prima dată când am participat la Marșul pentru Viață, spre rușinea mea, dar știu ca nu va mai fi vreun an în care să lipsesc. A fost o zi magică, plină de emoție, dar și multe multe zâmbete. Încă port acea bucurie în suflet, iar la gândul că m-am implicat pentru reușita marșului, bucuria crește. Să ajute Dumnezeu să ne vedem an și an la rând pentru a susține viața și pentru a depăna amintiri.
Maria Dig
Voluntară pentru Viață (ASCOR Alba)
Am ales și anul acesta sa fiu voluntar la marș și nu regret absolut deloc. am realizat încă odată cât de importanta e viata si cât de mult trebuie pretuita. ma bucur ca v-am cunoscut pe toți, sunteți niște oameni minunați și a fost superb sa celebram viata împreună. Dumnezeu sa fie cu voi, și sa ne reîntâlnim și la anul
Rahela
Voluntară pentru Viață (Flacăra Închinării)
A fost mișto și distractiv.
George Fotin
Voluntar pentru Viață (Emanoil)
Mie mi-a fost frică sa vorbesc despre faptul ca susțin viața, dar când v-am întâlnit am început sa prind curaj. Mă bucur că v-am întâlnit ca am avut ocazia sa petrec timp cu voi, să susțin viața public, fără frică. Vreau sa vă mulțumesc pentru că simpla voastră prezența ma ajutat să devin din fata căruia îi era frica sa zică „Nu mi se pare ok avortul“ în fata care are curaj sa zică „Nu cred ca avortul este ceva bun“ și sa fie mândră de faptul că susțin viața.
Carla
Voluntară pentru Viață (Colegiul Economic)

Mulțumiri

Mulțumim lui Dumnezeu și comunității creștine din Municipiul Alba Iulia pentru frumoasa participare și implicare din această lună.

Foto: Amalia Crișan, Andreika Daniel, Corneliu Popa, Mădălin Buzgar, Petrea Ștefania (sperăm să nu fi ratat pe cineva)

Text: Teofil Mihail Slevaș

September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
March 19, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galați, Zlatna

Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Ortodoxă Galați – Zlatna
Read More
March 9, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru MAMA

Ziua mamelor noastre, sub acoperământul Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Maieri II.
Read More
March 6, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Câlnic

Duminica Ortodoxiei în comunitatea din Câlnic.
Read More
1 2 3 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0