Paraclisul Tinereții În Parohia Ortodoxă Șard

 De această dată Paraclisul Tinereții ne-a găsit, pentru a doua oară, în Parohia Ortodoxă Șard. La numai doi ani de la ultimul eveniment asemănător, comunitatea parohială a acceptat, din nou, invitația, lansată prin voluntarii noștri din localitatea Șard. 

Ne-am bucurat să vedem că Biserica din Șard a devenit neîncăpătoare de numărul și energia celor prezenți. Astfel peste 100 de participanți, tineri de toate vârstele, ne-am rugat împreună Maicii Domnului uitând de toată grija lumească pentru câteva zeci de minute.

Întâlnirile Emanoil, Învierea noastră

Întreaga seară s-a desfășurat natural și firesc. Slujba Paraclisului Maicii Domnului s-a bucurat de un sobor de cinci preoți, iar răspunsurile la strană au fost date de voluntarii noștri. La finalul Paraclisului am primit un cuvânt de motivare din partea Părintelui paroh Apolzan TIberiu, iar la final, coslujitorul dânsului, Pr. Cordea Mihai împreună cu un grup de tineri și copii, ne-au încântat cu o cântare în cinstea Maicii Domnului care a devenit foarte repede dintr-un moment restrâns, o cântare generală intonată de toată Biserica. Finalul serii a fost încununat de o agapă foarte bogată care ne-a reunit în socializare și comuniune. Întreaga seară a fost asemenea unei Învieri, de aceea, înainte de plecare, în cimitirul din curtea bisericii, cu energia Învierii, am cântat Hristos a Înviat din morți!

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții.  Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Cel mai frumos majorat

Acest Paraclis nu ne-a prins întâmplător în Șard, fiindcă voluntara noastră, Camelia Boțan, a ales să-și serbeze „majoratul” la icoana Maicii Domnului prin voluntariat, rugăciune și comuniunea specifică spiritului Emanoil. Pe Camelia am primit-o în organizație, la prima ediție a Paraclisului Tinereții desfășurat tot în Șard și atunci nu aveam decât un voluntar din localitate, iar acum, doi ani mai târziu, ne mândrim cu faptul că avem peste 5 voluntari Emanoil din această parohie, iar evenimentul a fost organizat chiar de către Camelia, care a crescut atât de frumos.

Întreaga poveste a început acum 2 ani, odată cu primul Paraclis  al Tinereții organizat la Șard, unde  am întâlnit un grup de tineri care mi-au atras atenția. Am ajuns să realizez că nimic nu a fost întâmplător și că, chiar Maica Domnului mi-a scos în cale cei mai frumoși oameni care, în timp, mi-au devenit familie. Pot spune că acest paraclis a fost o mulțumire pentru Maica Domnului și un start a unei noi etape a vieții început cu rugaciune și dragoste. Nu pot spune in cuvinte cât de important a fost acest paraclis dar cu siguranță pot spune că o parte din rai a fost cu noi. Chiar și oamenilor le-a plăcut foarte mult inițiativa și s-au bucurat de frumusețe rugaciunii. Cu siguranță acest Paraclis va rămâne în inima mea până la adânci bătrâneți.  Camelia Boțan – voluntară Emanoil

Mulțumiri

Buna organizare și primire a Parohiei Gazdă a fost facilitată de către părinții slujitori Apolzan Tiberiu și Cordea Mihai, care alături de comunitatea parohială, s-au ostenit și ne-au oferit o agapă în cel mai agapic sens al cuvântului! Ne-am simțit ca la Paște. Vă mulțumim tuturor pentru toate! 

Autor: Teofil Mihail Slevaș 

Foto: David Sebastian (Davart Photography) & Cătălin Bobariu 

Distribuie, Bucuria noastră [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Mai multe știri

February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
March 19, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galați, Zlatna

Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Ortodoxă Galați – Zlatna
Read More
March 9, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru MAMA

Ziua mamelor noastre, sub acoperământul Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Maieri II.
Read More
1 2 3 4

Asociația Emanoil

0