Paraclisul Tinereții - Galda de Jos

Joi, 14 aprilie, în Săptămâna Floriilor, o delegație considerabilă de voluntari Emanoil au fost prezenți în Parohia Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” Galda de Jos,  pentru a săvârși Paraclisul Tinereții, la invitația Pr. paroh Ciufudean Emanoil Eugen

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul 
Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Cum aduci Paraclisul Tinereții la tine în Biserică? Scrie-ne un mesaj (inconița whatsapp-dreapta jos) și te ghidăm pas cu pas. Abia așteptăm!

Pentru a doua oară în Galda de Jos

Ne bucurăm că am putut aduce Paraclisul Tinereții, pentru a doua oară, în această comunitate frumoasă și chiar dacă au trecut patru ani de când am fost în această Biserică, Paraclisul Tinereții a rămas același, ba chiar putem spune că a înflorit și a devenit una dintre activitățile noastre cele mai dese și preferate.

Cum a fost?

Seara a debutat cu un cuvânt de bun venit din partea Pr. paroh Ciufudean Emanoil Eugen și a continuat cu slujba propriu-zisă a Paraclisului Maicii Domnului. Slujba s-a desfășurat natural, într-o atmosferă prietenească, în prezența a aproximativ 70 de credincioși și a unui sobor de 4 preoți din satele învecinate (Galda de Jos, Cetea, Tibru și Galda de Sus) și cu ajutorul voluntarilor noștri care au dat răspunsurile la strană și s-au preocupat de buna desfășurare a rugăciunii. La finalul serii Pr. paroh ne-a adresat un energizant Cuvânt despre rugăciune și nevoile tinereții. Au urmat apoi momentele noastre preferate, Agapa însoțită de îmbrățișări, socializare și multe schimburi de impresii. 

Impresii

Toată săptămâna am așteptat ziua de joi, adică Paraclisul Tinereții la Galda. Trăirile din cadrul serii sunt speciale. Iubire. Armonie. Liniște. Comuniune. Patru cuvinte ce descriu atmosfera din cadrul Paraclisului, iar ceea ce mereu ma face sa ma simt și mai bine ca la Paraclisul precedent este relația de "frăție" dintre toți cei ce participa. Niciodată nu cred ca va dispărea caracterul diferit, dar special, al Paraclisului Tinereții
Mădălin Buzgar
voluntar Emanoil
Pot spune că a fost o experiență foarte interesantă și foarte frumoasă deoarece am reușit sa ducem la bun sfârșit și ultimul Paraclis înainte de Paște. Vă mulțumesc pentru acestă seară de rugăciune!
Andreea Străuț
voluntară Emanoil
Eu chiar m-am simițit bine, atât în timpul rugăciunii cât și după. Cu toate ca la început am avut o ezitare de a sta în biserică, mi-am dat seama pe parcursul slujbei că așa a rânduit Maica Domnului. Din fericire , aseară, mi-am reîncărcat bateriile duhovnicești.
David Napău
voluntar Emanoil

Mulțumiri

Mulțumim parohiei gazdă pentru buna organziare, celor prezenți pentru cooperare și împreună slujire și Maicii Domnului fiindcă ne cheamă unde ne voiește și ne rânduiește să putem cunoaște oameni minunați și locuri binecuvântate. 

Autor: Teofil Mihail Slevaș
Foto: Bobariu Cătălin, Daniel Bogdan, Teodora Ursu & Remete Mihai

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

April 4, 2024 / #ActivitățiEmanoil, Externe

Luna pentru Viață 2024

Curajul de a a fi pro-viață și dorința de a cunoaște.
Read More
March 9, 2024 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru Mama (Lipoveni)

Petrecere duhovnicească cu iz de sărbătoare.
Read More
February 18, 2024 / #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Meteș

Teambuilding duhovnicesc în Parohia Ortodoxă Tăuți
Read More
September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
1 2 3 4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0