Paraclisul Tinereții - Maieri II

Miercuri, 8 martie, o delegație formată din aproximativ 25 de voluntari Emanoil au făcut echipă cu credincioșii Parohiei Ortodoxe Maieri II în vederea celei de-a treia ediții a Paraclisului Tinereții, pentru MAMA. Seara aceasta a adunat peste 150 de credincioși de toate vârstele.

Rugăciune și comuniune

Seara a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, în cadrul căreia au slujit doi preoți: Pr. paroh Teofil Slevaș și Pr. Radu Țuțui. Imnele Paraclisului au fost citite de către mame, iar răspunsurile au fost date de cele două strane, băieți-fete. 

A urmat apoi Cuvântul de învățătură al Pr. protopop Teofil Grigore Slevaș și un scurt moment artistic dedicat mamelor noastre, cărora le-am oferit în dar, inima, sufletul și-o floricică. Evenimentul a fost încununat cu o agapă copioasă care a făcut din biserica parohiei un loc al comuniunii și al bucuriei. 

Peste 50 de mame prezente

Seara aceasta a fost una specială pentru noi, fiindcă acest Paraclis a fost despre cele mai sfinte și iubite dintre pământeni, mamele noastre care s-au rugat cot la cot cu fii și fiicele lor, voluntarii noștri iubiți. 

Mărturii

Parclisul Tinereții pentru mama este cel mai potrivit mod prin care pot să-mi arăt mulțumirea față de mama mea și față de Mama noastră, Maica Domnului. Paraclisul de astăzi m-a dus cu gândul la serbările din copilărie, momente de prețuire și dragoste sinceră față de mama. Mulțumesc mamă! Mulțumesc Doamne!
Paul Negru
Voluntar Emanoil
A fost o seară de referință, o seară în care rugăciunea s-a sădit adânc în suflet. A fost o legătură deosebită între toți oamenii din biserică, preoți, participanți și voluntari. Aș vrea să retrăiesc la fiecare Paraclis aceste sentimente de liniște și comuniune.
Andrei Rotaru
Voluntar Emanoil

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Mulțumiri

Mulțumim parohiei gazdă pentru frumoasa organizare și mobilizare. Mulțumim mamelor noastre pentru că au ales să participe la rugăciunea adresată lor și voluntarilor noștri pentru frumoasa mobilizare!

Foto: Denisa Stoica, Eliana Țuțui, Bianca Florea, Ioana Făgăraș

Text: Teofil Mihail Slevaș

December 18, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Seara de colinde

Seara de colinde în familia Emanoil.
Read More
December 15, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei

Ambasadorii Bucuriei în Postul Nașterii Domnului

Din drag față de cei mai greu încercați decât noi.
Read More
September 26, 2021 / #ActivitățiEmanoil

FriendshipChallenge 2k21

Duminică 26 septembrie a avut loc cel mai fain eveniment al nostru din ultimul an. Timp de 3 ore, peste…
Read More
August 6, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil

Tabere Emanoil 2k21

Tabere Emanoil 2k21 2 luni  3 tabere Emanoil 7 voluntari Emanoil formați ca și socio animatori peste 70 de copii…
Read More
August 4, 2021 / #ActivitățiEmanoil

Programul E-archery (Emanoil-archery)

E-Archery, trage gratuit cu arcul E-archery este un program creat de voluntarii Emanoil din dorința de a aduce dezvoltarea personală…
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0