Schimb de experiență ATOR Banatul de Munte – Emanoil

În săptămâna care a precedat Ziua Națională a României, Asociația Tinerilor Creștini din Banatul de Munte și Asociația noastră s-au înfrățit pentru câteva zile, în vederea bucuriei  împărtășirii din roadele lucrării misionare în rândul tinerilor, cu scopul îmbunătățirii lucrării de tineret în Biserica Ortodoxă și oferirea unui sprijin reciproc în această direcție.

Îmbunătățirea activităților cu Tinerii în Biserica Ortodoxă Română

Întreaga experiență s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile și a presupus mai multe activități: ateliere de spiritualitate, socializare, cunoaștere și împărtășirea modelelor funcționale de lucru cu tinerii în Biserică, din rândul fiecărei organizații. Astfel, într-o atmosferă familială, cu toții am avut ocazia să vizităm locuri cu importanță istorică, culturală și mai ales spirituală din ambele eparhii și ne-am putut bucura unii de ceilalți, totul culminând în cadrul liturgic, prin împărtășirea cu Sfintele Taine.

Marea Unire a Tinerilor, în Hristos

Această mobilitate a fost încununată exact când națiunea română a sărbătorit 103 ani de la Marea Unire, cu o Sfântă Liturghie a Tinerilor, în Biserica „Sfânta Treime” a Parohiei Ortodoxe Maieri II din municipiul Alba Iulia și vizitarea Centrului de tineret Sfânta Ecaterina din Alba Iulia, unde ne desfășurăm activitatea în prezent.

Întreaga experiență s-a bucurat de binecuvântarea Întâi stătătorilor celor două eparhii: Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcop al Caransebeșului, cărora le mulțumim cu aleasă recunoștință, iar bucuria comuniunii nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a Protopopiatului Ortodox al Alba Iuliei, Parohiei Ortodoxe „Sfânta Ecaterina”, Parohiei Ortodoxe Maieri II, Parohiei Ortodoxe Tolstoi și Parohiei Ortodoxe „Sf. Antonie”. Slavă Domnului și mulțumim tuturor pentru toate.

Dintre părerile participanților

Intr-o lume nebuna și grăbită, biserica și asociația din care facem parte este acasă, este locul în care putem fi noi înșine. Acest schimb de experienta mi-a adus multă bucurie, pentru ca am văzut bucuria, dragostea și fericirea unui tânăr ortodox in ochii voștri și pe chipurile voastre. Mulțumim ca ne-ați adus și ati impartasit cu noi energia pozitiva și bucuria asociației Emanoil. Va iubesc și mi-e dor de voi!
P.S. Atat de tare mi-e dor de voi, ca m-as muta la Alba
Alexandru Vuc
voluntar ATORBM
Încă nu-mi vine să cred că nu mai sunt cu voi la Moniom și cât de repede s-a scurs timpul. Totuși, în aceste 3 zile minunate petrecute împreună am reușit să ne deschidem unii către alții într-un mod atât de simplu și frumos, încât emoțiile m-au copleșit pe tot parcursul experienței. Prin voi mi-am dat seama de câți tineri frumoși și creștini în primul rând sunt în țara noastră, de care eu una, spre rușinea mea, nu aveam habar.  Aveți o lucrare grea, dar minunată și cred că îngerii și sfinții din ceruri vă privesc cu dragoste, abia așteptând să vă pună în toate gând bun și înțelegere. În plan personal, de când am ajuns acasă reflectez la faptul că ar trebui să fiu prezentă mai mult pentru cei din jurul meu, pentru Dumnezeu, să mă implic și să am curajul să-mi afirm credința prin toate mijloacele posibile, mai ales când Acesta îmi scoate în cale oameni care aspiră la rândul lor către aceste idealuri. Sunteți pur și simplu minunați, vă iubesc din inimă și, cu lacrimi în ochi, mărturisesc că abia aștept să ne revedem cu bine! Hristos chiar este în mijlocul nostru! Mulțumesc!
Teodora Ursu
Voluntară Emanoil
Mărturisesc că încă nu imi vine să cred cât de repede luat sfârșit acest schimb de experiență cu tinerii extraordinari de la Asociația Emanoil, din Alba Iulia. În aceste zile în care timpul parcă a zburat, am descoperit cu bucurie câte lucruri ne leagă, ce ne face unici, am învățat unii de la alții și am înțeles câte lucruri frumoase putem face împreună. Nu am nicio îndoială că legătura care s-a format între noi nu se va destrăma prea ușor pentru că mai presus de toate, în aceste zile am devenit frați întru Hristos, iar acest lucru ne va ține împreună !
Alexandra Crista
voluntară ATORBM
A fost o experiență de neuitat, pe care aș repeta-o la nesfârșit. O experiență în care am găsit o piesă lipsă din puzzle-ul vieții mele. Unde am întâlnit oameni pe care am să îi port cu drag în inima mea. Și unde am aflat lecții importante în dezvoltare, și unde mi s-a întărit crezul acela ca oriunde ai merge să fi tu.
Pur si simplu am aflat ca sinceritatea, iubire si adevărul aduc împreună cele mai frumoase lucruri creând o prietenie adevărată.
Boțan Camelia
Voluntară Emanoil

Autor: Teofil Mihail Slevaș

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Mai multe știri

September 18, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge Vth ed. 2023

Friendship Challenge Alba Iulia Vth ed. – 2023 Duminică, 17 septembrie, începând cu orele 13:00, s-a desfășurat în Cetatea Alba…
Read More
August 10, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Externe, #TabereEmanoil

Training Tg. Ocna

[Formare tabere] Training acasă la Sf. Anastasia Romana.
Read More
July 25, 2023 / #Externe

Doamne tu știi toate, tu știi că te iubim!

Delegația Emanoil la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – Reșița
Read More
May 12, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Zlatna II

Sărbătoarea tinerilor de toate vârstele în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Read More
April 28, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – special ed.

Friendship Challenge la Olimpiadă
Read More
March 30, 2023 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Friendship Challenge – UNIREA

START FrienshipChallenge2k23, cele mai așteptate activități ale anului.
Read More
March 29, 2023 / #Externe, #Spiritualitate

Marșul pentru Viață 2023

O generație Emanoil pro-viață, pro-Hristos.
Read More
March 19, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galați, Zlatna

Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Ortodoxă Galați – Zlatna
Read More
March 9, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții pentru MAMA

Ziua mamelor noastre, sub acoperământul Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Maieri II.
Read More
March 6, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Câlnic

Duminica Ortodoxiei în comunitatea din Câlnic.
Read More
1 2 3 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0

O singură dată pe an, ne mărim rândurile. Nu rata momentul! urmărește pagina noastra de facebook.