Paraclisul Tinereții - Parohia Ortodoxă Sf. Antonie, Alba Iulia

Duminică, 11 decembrie am fost prezenți în Parohia Ortodoxă Sf. Antonie cel Mare din Alba Iulia, unde am petrecut câteva zeci de minute pline de bucurie. Astfel, mai bine de 25 de voluntari Emanoil și peste 40 de credincioși, ne-am rugat împreună Maicii Domnului într-o frumoasă și „neîncăpătoare” bisericuță. Seara a debutat cu slujba Paraclisului Tinereții, urmată de cuvântul de învățătură rostit de Pr. paroh Silviu Bucurenciu și momentul de comiuniune de la final,marcat de o bogată agapă.

„Foc” în Biserică

În cuvântul de învățătură, Pr. paroh Silviu Bucurenciu ne-a reamintit de faptul că dintre tinerii de astăzi vor fi preoții, medicii, judecătorii, primarii, electricienii și meseriașii de mâine. Acest lucru se leagă de scopul pentru care noi suntem alături de tineri, acela de a-i forma și sprijini în dezoltarea unui sine puternic și a unei conștiințe „vii”.  

Ne-am simțit motivați, de parcă părintele „ne-ar fi dat foc”. De-asta iubim preoții, pentru că prin ei Dumnezeu ne grăiește și ne întărește. Ei (preoții) sunt lumina noastră, noi suntem lumina lumii. 

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Copiii de preot stau cu Dumnezeu în casă

Experiența de a fi copilul preotului, este una deopotrivă încărcată cu bucurii dar mai ales cu responsabilitate. De mici, copiii de preot învață Postul, Rugăciunea și Sfintele Taine și află că ei trebuie să fie modele pentru ceilalți copii. O misiune grea dar plină de însemnătate și beneficii spirituale. Noi ne bucurăm să avem în organizație mai mulți copii de preoți și suntem fascinați să vedem cât de bine crescuți și echilibrați sunt. De această dată, Paraclisul Tinereții, a fost posibil prin implicarea a doi copii de preot, frați și voluntari ai noștri. Maria și Grigorie Bucurenciu, care au dorit să ne facă cunoștință cu parohia lor și să ne arate cum este la ei „acasă” și a fost frumos, mai întâi fiindcă ei sunt frumoși, apoi pentru că parohia lor este „vie”.

Impresii

Rugăciunea din seara aceasta a însemnat o bucurie sufletească pentru mine. M-am bucurat să fiu prezent, în această perioadă a postului, la una dintre activitățile mele preferate, pe care, noi ca și asociație, o desfășurăm. Hristos în mijlocul nostru. 
Andrei Dumitru Mătărângă
Voluntar Emanoil

Mulțumiri

Mulțumim Parohiei Ortodoxe Sf. Antonie pentru invitația lansată și pentru frumoasa organizare. Mulțumim și voluntarilor noștri care sunt atât de săritori când e vorba de o rugăciune comună și mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. 

Text: Slevaș Teofil Mihail
Foto: Davartphotography & David Sebastian – Amalia Crișan Photography – Denisa Stoica

December 18, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Seara de colinde

Seara de colinde în familia Emanoil.
Read More
December 15, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei

Ambasadorii Bucuriei în Postul Nașterii Domnului

Din drag față de cei mai greu încercați decât noi.
Read More
September 26, 2021 / #ActivitățiEmanoil

FriendshipChallenge 2k21

Duminică 26 septembrie a avut loc cel mai fain eveniment al nostru din ultimul an. Timp de 3 ore, peste…
Read More
August 6, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil

Tabere Emanoil 2k21

Tabere Emanoil 2k21 2 luni  3 tabere Emanoil 7 voluntari Emanoil formați ca și socio animatori peste 70 de copii…
Read More
August 4, 2021 / #ActivitățiEmanoil

Programul E-archery (Emanoil-archery)

E-Archery, trage gratuit cu arcul E-archery este un program creat de voluntarii Emanoil din dorința de a aduce dezvoltarea personală…
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0