Paraclisul Tinereții - Parohia Ortodoxă Sf. Antonie, Alba Iulia

Duminică, 11 decembrie am fost prezenți în Parohia Ortodoxă Sf. Antonie cel Mare din Alba Iulia, unde am petrecut câteva zeci de minute pline de bucurie. Astfel, mai bine de 25 de voluntari Emanoil și peste 40 de credincioși, ne-am rugat împreună Maicii Domnului într-o frumoasă și „neîncăpătoare” bisericuță. Seara a debutat cu slujba Paraclisului Tinereții, urmată de cuvântul de învățătură rostit de Pr. paroh Silviu Bucurenciu și momentul de comiuniune de la final,marcat de o bogată agapă.

„Foc” în Biserică

În cuvântul de învățătură, Pr. paroh Silviu Bucurenciu ne-a reamintit de faptul că dintre tinerii de astăzi vor fi preoții, medicii, judecătorii, primarii, electricienii și meseriașii de mâine. Acest lucru se leagă de scopul pentru care noi suntem alături de tineri, acela de a-i forma și sprijini în dezoltarea unui sine puternic și a unei conștiințe „vii”.  

Ne-am simțit motivați, de parcă părintele „ne-ar fi dat foc”. De-asta iubim preoții, pentru că prin ei Dumnezeu ne grăiește și ne întărește. Ei (preoții) sunt lumina noastră, noi suntem lumina lumii. 

Ce este Paraclisul Tinereții?

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului și din dorința de a petrece timp de calitate împreună unii cu ceilalți. Ulterior această acțiune a fost prelucrată de voluntarii Asociației Emanoil și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. 

Scopul Paraclisului Tinereții este de a face din Biserică o strană accesibilă oricui, de aceea participanții la Paraclisul Tinereții sunt sprijiniți prin voluntarii prezenți să citească ei înșiși din imnele și stihurile Paraclisului într-o atmosferă prietenească lipsită de prejudecată.

Copiii de preot stau cu Dumnezeu în casă

Experiența de a fi copilul preotului, este una deopotrivă încărcată cu bucurii dar mai ales cu responsabilitate. De mici, copiii de preot învață Postul, Rugăciunea și Sfintele Taine și află că ei trebuie să fie modele pentru ceilalți copii. O misiune grea dar plină de însemnătate și beneficii spirituale. Noi ne bucurăm să avem în organizație mai mulți copii de preoți și suntem fascinați să vedem cât de bine crescuți și echilibrați sunt. De această dată, Paraclisul Tinereții, a fost posibil prin implicarea a doi copii de preot, frați și voluntari ai noștri. Maria și Grigorie Bucurenciu, care au dorit să ne facă cunoștință cu parohia lor și să ne arate cum este la ei „acasă” și a fost frumos, mai întâi fiindcă ei sunt frumoși, apoi pentru că parohia lor este „vie”.

Impresii

Rugăciunea din seara aceasta a însemnat o bucurie sufletească pentru mine. M-am bucurat să fiu prezent, în această perioadă a postului, la una dintre activitățile mele preferate, pe care, noi ca și asociație, o desfășurăm. Hristos în mijlocul nostru. 
Andrei Dumitru Mătărângă
Voluntar Emanoil

Mulțumiri

Mulțumim Parohiei Ortodoxe Sf. Antonie pentru invitația lansată și pentru frumoasa organizare. Mulțumim și voluntarilor noștri care sunt atât de săritori când e vorba de o rugăciune comună și mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. 

Text: Slevaș Teofil Mihail
Foto: Davartphotography & David Sebastian – Amalia Crișan Photography – Denisa Stoica

January 8, 2023 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Ighiu

Anul Nou cu Același Hristos în mijlocul nostru!
Read More
December 11, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

paraclisul Tinereții – Alba Iulia

Foc și lumină la Paraclisul Tinereții de la Sf. Antonie.
Read More
December 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Liturghia Tinerilor de Ziua Națională

Omagiu strămoșilor și motivație tinerilor noștri. Deșteaptă-te române!
Read More
November 13, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Teiuș

Colindă Maicii Domnului în Biserica Sf. Ierarh Nicolae din Teiuș.
Read More
October 10, 2022 / #ActivitățiEmanoil

Recrutări 2k22

A fi voluntar Emanoil este o oportunitate rară și vrem noi să credem, veșnică. Tinerețe, distracție, sociaizare și Hristos în mijlocul nostru.
Read More
October 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil, Challenge Emanoil, E-archery

Friendship Challenge 2k22

Mii de provocări, sute de tineri, zeci de voluntari, o singură experiență Emanoil la superlativ: FriendshipChallenge2k22 sub Acoperământul Maicii Domnului.
Read More
September 25, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții

Atunci când prietenia și bucuria se întâlnesc sub ochii Maicii Domnului.
Read More
August 7, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate, #TabereEmanoil

Paraclisul Tinereții Maieri I

Distracție în Post alături de copiii și tinerii Emanoil
Read More
June 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei, #Externe, E-archery, Externe

1 iunie „Ziua Copilului”

Voluntariat, Misiune, tir cu arcul, îmbrățișări și multă dezvoltare personală, de la voluntari la participanți!
Read More
May 22, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei, Externe

Bucurie în Mișcare Alba Iulia

Am avut onoarea de a organiza cel mai fain eveniment al primăverii noastre. O nebunie cu sens!
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0