O lună pentru Viață

Marșul pentru Viață Alba Iulia

Duminică, 27 martie, începând cu orele 15:00, a avut loc Marșul pentru Viață Alba Iulia. Acest eveniment a adunat peste 700 participanți și s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare plină de culoare și zâmbete. Organizarea mulțimii a fost realizată de către voluntarii Echipei pentru Viață alături de organele de ordine.

Traseu Marș: Casa de Cultură a Sindicatelor – Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Hotel Cetate – Monumentul Unirii – Esplanada dintre Catedrale

Printre participanții de la Alba Iulia s-au numărat preoți, pastori, profesori și persoane publice locale care au transformat Marșul pentru Viață într-un mesaj cu putere și Har. Marșul s-a încheiat pe Esplanada dintre Catedrale, unde au avut loc mai multe cuvântări, momente artistice și momente de socio-animație. Totul a fost ca o Liturghie, slavă lui Dumnezeu.

Am fost suprinși să vedem că deși o mare parte dintre voluntarii noștri erau parte a Echipei pentru Viață, la Marș a fost prezentă o delegație consistentă de „tricouri verzi”, de voluntari Emanoil, alături de familiile și prietenii lor care au transmis un mesaj puternic pro-viață prin prezența și zâmbetele lor.

Sub coordonarea tânărului Paul Negru, coordonatorul departamentului de resurse umane Emanoil, voluntarii noștri s-au pregătit cum au putut mai bine pentru ca prezența lor la Marș să fie una care transmite Viață și Sens.

În construirea unui mesaj pro-viață vibrant, sub conducerea tânărului Raul Ciugudean, coordonatorul departamentului de promovare Emanoil, organizația noastră a construit o întreagă campanie de promovare a evenimentului atât online cât și fizic, iar la Marș au venit cu recuzită de excepție.

Formare și coordonare Echipă pentru Viață Alba

Anul acesta am avut onoarea să constituim și coordonăm echipa pentru Viață, cea care a desfășurat activități premergătoare organizării Marșurilor pentru Viață de la Zlatna și Alba Iulia. Pe parcursul a trei săptămâni, am desfășurat mai multe activități și sesiuni de formare a voluntarilor pentru Viață. Toți voluntarii acestei echipe au făcut eforturi mari pentru a fi pregătiți de cele două Marșuri și pentru a lucra cât mai bine împreună.

Echipa pentru Viață a fost formată din:

– Voluntari Emanoil (22),
– Voluntari Biserica Flacăra Închinării (6),
– Voluntari ASCOR (2),
– Voluntari Biserica Baptistă Sf. Treime (2).

Atelier de lucru „Luna pentru Viață”

La buna formare a acestei echipe a avut un rol important Alexandra Nadane, președinta Asociației ,,România pentru Viață” și Diana Paul, două tinere energice și cu zel apostolic care ne-au inspirat și mobilizat. Desfășurat pe durata a 6 ore, acest training a avut rolul de a lămuri neclaritățile cu privire la ce înseamnă Marșul pentru Viață, ce promovăm prin acestă mișcare și ce NU promovăm. De la discuții libere, la activități non-formale sau vizionări de materiale lămuritoare, acest atelier a fost extraordinar de util.

Marșul pentru Viață Zlatna

Vineri, 25 martie, de Buna Vestire, începând cu orele 14:00, a avut loc Marșul pentru Viață Zlatna. Aflat pentru prima dată în Zlatna, acest eveneiment a adunat peste 100 de participanți, în marea lor majoritate preoți cu familiile și credincioșii apropiați. Partea de organizare a fost susținută de voluntarii pentru Viață care au lucrat împreună cu organele de asigurare a ordinii publice în vederea bunei desfășurări a evenimentului. Marșul pentru Viață Zlatna s-a finalizat cu un moment pe Stadionul Zlatna unde s-a dat citire cuvântului ÎPS Irineu și au fost rostite motivele Marșului. La final, după momentele de socializare, într-o atmosferă prietenească, a avut loc o mică agapă.

Traseu Marș: Parcarea Liceului Corneliu Medrea – Primăria Zlatna – Stadion Zlatna

În promovarea Marșului pentru Viață au fost implicați activ Pr. Cătălin Todea și Pr. Dumitru Teacoe, doi tineri preoți energici și cu dragoste de Viață. Aceștia au inițiat un parteneriat cu Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, unde voluntarii Emanoil au putut promova Marșul și activitățile sale.

Training Prim-Ajutor

În contextul programului nostru de dezvoltare personală și a  promovării Vieții am organizat și anul acesta un Training de Prim-ajutor pentru voluntarii noștri cât și pentru componenta Echipei pentru Viață.

Astfel, timp de trei ore am învățat și actualizat informații cu privire la tehnici de bază cu privire la acordarea primului ajutor. Flexibilitatea atelierului, ne-a permis și să exersăm și să dezbatem informațiile prezentate, acest lucru ajutând foarte mult la fixarea cunoștințelor, iar la finalul zilei ne simțim mult mai liniștiți, știind că peste jumătate dintre voluntarii noștri pot oricând să acorde primul ajutor esențial.

Această formare a fost posibilă prin implicarea Paramedicului SMURD Șuvaina Cosmin care ne-a ținut atenți pe toată durata training-ului și mai mult, ne-a răspuns tuturor întrebărilor.

Organizatori și Parteneri

Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, cultele neoprotestante din Alba Iulia, ASCOR Alba Iulia, Radio Reîntregirea, Asociația Emanoil. Toți am pus mână cu mână pentru această activitate misionară nobilă.

Mulțumiri

Mulțumim vouă, celor care ați participat și voluntarilor care au fost trup și suflet în această săptămână.

ZLATNA

• Primăria Orașului Zlatna
  • Poliția Zlatna
  • Poliția Locală Zlatna
  • Jandarmeria Câmpeni

ALBA IULIA

• Primăria Municipiului Alba Iulia
  • Inspectoratul Județean de Poliție Alba
  • Jandarmeria Alba
  • Poliția Locală Alba

Autor: Teofil Mihail Slevaș
Foto/Video: David Sebastian & Davart Photography, Cătălin Bobariu, Cristian Radu, Dalia Iancu, Ionuț Văidean

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

August 7, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate, #TabereEmanoil

Paraclisul Tinereții Maieri I

Distracție în Post alături de copiii și tinerii Emanoil
June 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei, #Externe, E-archery, Externe

1 iunie „Ziua Copilului”

Voluntariat, Misiune, tir cu arcul, îmbrățișări și multă dezvoltare personală, de la voluntari la participanți!
May 22, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei, Externe

Bucurie în Mișcare Alba Iulia

Am avut onoarea de a organiza cel mai fain eveniment al primăverii noastre. O nebunie cu sens!
May 14, 2022 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Bike Challenge 2k22

Ediția de anul acesta le-a avut pe toate. De la soare la ploaie, nimic nu ne-a oprit să ne simțim bine!
April 15, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galda de Jos

O seară de rugăciune în spiritul Emanoil și cu participarea a câteva zeci de credincioșii râvnitori.
March 27, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Externe

Emanoil pentru Viață

Emanoil pentru Viață, totul pentru tineri, nimic fără Dumnezeu.
March 17, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Abrud

Voluntarii Emanoil au fost prezenți în Țara Moților pentru o seară de rugăciune – Paraclisul Tinereții.
March 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – pentru Mama

O seară de rugăciune alături de mamele noastre și Maica Domnului.
February 27, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Liturghia Tinerilor – Maieri II

Rugăciune pentru pacea lumii, comuniune, socializare, Euharistie și zâmbete și îmbrățișări!
February 17, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Șard

A doua ediție a Paraclisului TInereții în Parohia Ortodoxă Șard, cu peste 100 de participanți, de toate vârstele.

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

August 7, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate, #TabereEmanoil

Paraclisul Tinereții Maieri I

Distracție în Post alături de copiii și tinerii Emanoil

1 iunie „Ziua Copilului”

May 22, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #AmbasadoriiBucuriei, Externe

Bucurie în Mișcare Alba Iulia

May 14, 2022 / #ActivitățiEmanoil, Challenge Emanoil

Bike Challenge 2k22

April 15, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții Galda de Jos

March 27, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Externe

Emanoil pentru Viață

Emanoil pentru Viață, totul pentru tineri, nimic fără Dumnezeu.
March 17, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – Abrud

March 1, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Paraclisul Tinereții – pentru Mama

O seară de rugăciune alături de mamele noastre și Maica Domnului.
February 27, 2022 / #ActivitățiEmanoil, #Spiritualitate

Liturghia Tinerilor – Maieri II