Liturghia Tinerilor de Ziua Națională a României

Am încercat să ne facem o tradiție din a începe Ziua Națională cu Dumnezeu, astfel și anul acesta ne-am adunat împreună membri și voluntari Emanoil pentru a oferi răspunsurile la Sfânta Liturghie și slujba Tedeum-ului și a ne împărtăși cu Hristos, atât ca omagiu pentru sacrificiul străbun cât și pentru a ne readuce aminte că noi, suntem urmașii „bărbaților iluștri” care au făurit Marea Unire și în fiecare dintre noi există un potențial extraordinar de a înfăptui lucruri extraordinare. 

Din nou în Parohia Ortodoxă Întâmpinarea Domnului Alba Iulia

Anul acesta ne-am aflat pentru a doua oară în Parohia Ortodoxă Întâmpinarea Domnului. Astfel, dacă în 8 martie am celebrat aici Ziua Mamei, de această dată am serbat Ziua Națională. Am fost uimiți de dragostea cu care am fost primiți și de deschiderea Pr. Țuțui Radu, un păstor iscusit și un om deosebit care a acceptat fără ezitare provocarea noastră de a sluji împreună Sfânta Liturghie. La finalul slujbei pr. paroh ne-a ținut un scurt cuvânt, iar comunitatea parohială ne-a primit la un moment de agapă. 

Deșteaptă-te române!

În cadrul slujbei am intonat împreună, zeci de tineri și credincioși prezenți, Imnul Național al României și ne-am adus aminte, cu fiecare vers, că acest imn este mai mult decât o cântare, este o rugăciune și un crez al neamului nostru, este o motivație!

În straie de sărbătoare

Fiind Ziua Națională, nu putea lipsi frumosul port popular românesc așa că membrii și voluntarii noștri au făcut eforturi mari pentru a putea să se îmbrace în straiele românești care aduc aminte de bogata moștenire culturală pe care o avem și prin motivele tradiționale, poartă amintirea faptului că poporul nostru românesc s-a născut creștin. 

Mulțumiri!

Mulțumim comunității Parohiei Ortodoxe Întâmpinarea Domnului și familiei voluntarei noastre Eliana Țuțui care au făcut din această zi o Bucurie însemnată pentru tinerii Emanoil.

Text: Slevaș Teofil Mihail
Foto:
Amalia Crișan

Distribuie, Bucuria noastră! [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

September 26, 2021 / #ActivitățiEmanoil

FriendshipChallenge 2k21

Duminică 26 septembrie a avut loc cel mai fain eveniment al nostru din ultimul an. Timp de 3 ore, peste…
Read More
August 6, 2021 / #ActivitățiEmanoil, #TabereEmanoil

Tabere Emanoil 2k21

Tabere Emanoil 2k21 2 luni  3 tabere Emanoil 7 voluntari Emanoil formați ca și socio animatori peste 70 de copii…
Read More
August 4, 2021 / #ActivitățiEmanoil

Programul E-archery (Emanoil-archery)

E-Archery, trage gratuit cu arcul E-archery este un program creat de voluntarii Emanoil din dorința de a aduce dezvoltarea personală…
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asociația Emanoil

0