Socio-animație

Socio-animatorii sunt persoane specializate, care trec printr-o serie de traininguri de formare și care dau sens jocului tradițional, pentru a-l duce în faza următoare, adică învățarea. Practic socio-animația nu este altceva decât o joacă cu tâlc sau explicarea unei teorii printr-o metodă distractivă în care participantul poate experimenta personal ideea prezentată.

Socio-animatorii sunt întâlniți la petreceri private, la școli, în comunități sau cel mai adesea în mediile organizaționale ori corporatiste. Ei sunt responsabili cu starea de bine a celor din jur. Pe lângă acestă prezență „formală”, cel mai des întâlnim socio-animatorii în tabere, în cadrul întâlnirilor de tineret sau atunci când e nevoie să fie animate grupuri de persoane.

 

Socio-animație Emanoil

Programul de socio-animație este printre cele mai vechi inițiative ale noastre și reprezintă o piatră de temelie în ceea ce facem astăzi. Deși este o joacă cu tâlc, noi luăm foarte în serios socio-animația, de aceea voluntarii noștri trec prin mai multe procese de formare până să ajungă să dobândească această calitate, de socio-animator educativ. 

Cea mai completă experiență de socio-animație o oferim în Taberele noastre de vară dar nu puține sunt situațiile în care am fost solicitați să colorăm întâlniri de tineret sau să mergem în școli să facem demonstrații de ceea ce înseamnă și presupune învățarea non-formală. Fie că vorbim de socio-animație la clasă sau în curtea școlii, voluntarii noștri fac o treabă grozavă atunci când lucrează cu copiii, tinerii sau adulții și nu se dau în lături de la provocări. 

Pe unde am fost deja?!

  • Tabere
  • Școala altfel
  • Școli de vară
  • Bucurie în mișcare by Kaufland
  • Întâlniri de tineret
  • Workshop-uri

Ne mândrim să avem o echipă formată din 7 socio-animatori pregătiți oricând să intervină atunci când sunt solicitați.

Socio-animația este bine prinsă în ADN-ul nostru organizațional și tocmai de aceea căutăm mereu metode noi de a îmbunătăți practicile noastre. Astfel creăm jocuri dar și experiențe structurate de învățare pe care încercăm să le adaptăm cât mai bine în funcție de situații și nevoile grupurilor cu care interacționăm. 

Așa a luat naștere canalul nostru de youtube, unde postăm frecvent idei de jocuri și activități bine explicate și care pot fi aplicate imediat de cei care le privesc.  Mai jos, câteva mostre. 

PONT. Ar fi bine să nu ne credeți pe cuvânt și să vă convingeți cu proprii ochi. V-așteptăm la activitățile noastre. 

Asociația Emanoil

0